14 Mart 2010 Pazar

Sabah Kırıklığı

Ansiklopedik bilgiler ışığında başlangıcı yaptıktan sonra,sabah ereksiyonunun çeşitli nedenlerle gerçekleşmemesi konusunu irdeleyelim. Tıp dilinde ‘erektil disfonksiyon’ (ED) olarak adlandırılan sertleşme sorununun ortaya çıkmasında fizyolojik nedenlerle birlikte psikolojik nedenlerlede gerçekleşmemesi mümkün.
Hormonların salgınışında sorun olan bir erkekte bu gibi durumlar ortaya çıkması mümkün.Ayrıca günümüz koşturmacasının içinde yorulan vücut ve dış etkenlerin baskısı altındaki beynin erkek vucudunda tepkisel bir olayla vuku bulur.Bilimsel araştırmalara göre sertleşme problemleri mevsimlerle de alakalı olduğu saptanmıştır.
Depresyon dönemlerinde sıkça rastlanan "erektil disfonksiyon" (ED) beyindeki mutluluk hormonlarının gerektiğinden az salgılanması sonucu cinsel arzulardaki azalışta sabah kalktığınızda sırıktan yoksun bir kırık olur.Endişelenmeyin geçecektir.En yakın bir psikoloğa veya psikyatriste gidin diyemeyeceğim; kendiniz de halledebilirsiniz.Spor yapın, sağlıklı besinler tüketin ve kendinize bakın.

Nice mutlu sabah sırıklarına.

Ragamuffin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder